Open menu
27-10-2015

El Barcelona Clúster Nàutic potencia la creació d'ocupació de qualitat en el sector

Prop de la meitat dels 70 socis del Barcelona Clúster Nàutic han participat aquest matí a les sessions de formació que ha organitzat l'associació amb diverses institucions educatives col·laboradores, per tal de potenciar l'especialització i l'excel·lència en la formació per poder generar ocupació de qualitat en el sector nàutic a la ciutat de Barcelona i a l’àrea metropolitana. Han participat en aquestes sessions, que s'han celebrat a la sala Port de Barcelona del World Trade Center, la Fundació BCN Formació Professional, el nou Institut de Nàutica de Barcelona, la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Abat Oliba CEU, a més del Consorci d'Educació de Barcelona i Barcelona Activa.

Fomentar la formació especialitzada i temptejar els nous perfils professionals que demanda avui dia el sector nàutic i la indústria marítima; potenciar l'ocupació dels alumnes de les institucions formatives col·laboradores, per generar ocupació qualificada de qualitat, i informar sobre els programes d'acollida d'alumnes en pràctiques i sobre altres avantatges de què poden gaudir els socis del Barcelona Clúster Nàutic han estat els objectius d’aquesta jornada, que també ha estat profitosa per fer networking.

El clúster nàutic barceloní ha detectat que moltes empreses no troben els perfils professionals requerits per a les seves vacants. D'aquí que s'hagi organitzat aquesta sessió i que la formació sigui una de les seves principals línies d'actuació.

A més, l'associació ha implantat a la seva web, www.barcelonaclusternautic.cat, una borsa de treball que recull tant les ofertes d'ocupació del sector, que es publiquen en obert per a accés públic, com una base de dades amb els currículums dels candidats interessats en treballar en el mateix, d'accés privat i exclusiu per a socis, i que s'alimenta dels programes de pràctiques de les institucions formatives col·laboradores.

"Les pràctiques dels alumnes en empreses són una oportunitat per a l'empresa de trobar un nou talent", ha assegurat durant la seva xerrada Cinta Daudé, de la Fundació BCN Formació Professional. El seu programa amb el sector nàutic en dos anys ha aconseguit 56 incorporacions d’alumnes d’FP i vuit contractes laborals.

Per part del Consorci d'Educació de Barcelona, ​​Xavier Secall ha explicat les característiques de l’FP Dual, on els continguts curriculars s'organitzen de tal manera que una part es desenvolupa directament a l'empresa, amb un reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits en la mateixa.

El director del nou Institut de la Nàutica, Feliu López, ha destacat la formació professional especialitzada en el sector nàutic que desenvolupa aquest centre integrat al Consorci El Far, amb estudis de manteniment de vaixells i especialitzats en esport i nàutica, sempre en formació dual.

En representació de la Facultat de Nàutica de la UPC, que ofereix graus i màsters, Santiago Ordaz ha informat sobre la possibilitat de què les empreses aprofitin els treballs de final de grau dels alumnes per donar resposta a les seves necessitats.

Finalment, per part de la Universitat Abat Oliba CEU Olga Lasaga ha detallat les peculiaritats del programa CEU ePLUS, que té per objecte facilitar el trànsit dels alumnes de la universitat a l'empresa. Aquest centre, que s'ha incorporat recentment al Barcelona Clúster Nàutic com a soci, se centra principalment en ciències socials, incloent administració d'empreses, màrqueting i publicitat, però també màsters en dret marítim i en logística i comerç internacional.

Tots ells han coincidit en destacar que la participació d'una empresa en un programa de pràctiques és una inversió en formació altament rendible.

NOTÍCIES

24-11-2023

Dos projectes amb beneficis per l’ecosistema marí guanyen la segona edició del programa B-Blue

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb Costa Cruceros i el Port de Barcelona, ha guardonat dos projectes en la segona edició del B-Blue.

24-11-2023

SOLÉ DIESEL PRESENTA MOTORS COMPATIBLES AMB HVO

En el món amb constants canvis dels equips marins, la sostenibilitat és clau. Solé, un nom respectat en motors d’embarcacions i generadors marins amb més d’un segle d’experiència, se suma…[+]

24-11-2023

​El Barcelona Clúster Nàutic participa un any més al Saló Nàutic amb la mirada posada a l’America’s Cup

La 61a edició del Saló Nàutic s’ha celebrat enguany entre l’11 i el 15 d'octubre al Port Vell organitzat per la Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any la…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.