Open menu
20-04-2018

Barcelona Clúster Nàutic i Costa Brava Yacht Ports s’alien

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha presentat aquest divendres a les instal·lacions del Club Nàutic del port de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), l’aliança de les marques Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic. Una unió que respon a la demanda del sector nàutic i diversifica les activitats portuàries amb l’objectiu de promoure les grans eslores, atreure un nou perfil de turista i impulsar el dinamisme socioeconòmic a la costa catalana.

En aquest acte Ricard Font ha estat acompanyat del president de Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió; l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Sandra Pibernat; el conseller del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Ribera; i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

La Mediterrània, la primera destinació a l’estiu

L’aliança de Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic és un model de col·laboració publicoprivada clau per diversificar activitats i sumar esforços per captar el mercat de grans eslores a la Costa Brava i Barcelona. Les dues marques compartiran els coneixements del sector i els recursos econòmics per promocionar i fomentar-ne la demanda.

“Al Barcelona Clúster Nàutic estem molt contents perquè les autoritats estan apostant pel sector nàutic, com a motor econòmic i com a indústria -ha explicat el president del Clúster, Toni Tió-. Amb aquesta aliança guanyem tots, perquè després de situar Barcelona en el mapa internacional de la indústria de les grans eslores, aconseguint per a la ciutat les fires MYBA i LYBRA, ara volem que els vaixells que es queden a Barcelona i àrea metropolitana a l’hivern, a les bases tècniques, descobreixin els encants de la Costa Brava com a destinació a l’estiu. Cada vaixell crea nou llocs de feina i deixa un milió d’euros a la ciutat on està amarrat, per tant és una oportunitat per crear economia de qualitat, començant per l’Alt i el Baix Empordà per després poder estendre-ho a tota la costa catalana”.

La Mediterrània és a l’estiu la primera destinació de iots de gran eslora del món amb un 80% d’ocupació. Aquest posicionament ha estat cabdal perquè les dues marques s’uneixin per tal de promoure’s conjuntament com a destinació de iots de gran eslora.

Ambdues marques han d’impulsar el creixement de l’activitat de superiots mitjançant la seva complementarietat. Barcelona és un pol d’atracció internacional que vol consolidar-se com a base tècnica hivernal i projectar-se com a destinació nàutica internacional també a l’estiu. Per això ha de comptar amb la col·laboració d’altres destinacions atractives com la Costa Brava, una destinació en trànsit on aquesta tipologia de vaixells navega durant els mesos d’estiu. D’aquesta manera, l’objectiu és posicionar la Costa Brava en aquest sector, utilitzant els ports de la costa catalana i reforçant Barcelona i l’àrea metropolitana com a punt d’entrada i base tècnica.

Costa Brava Yacht Ports i Barcelona Clúster Nàutic volen unir aquestes sinergies perquè els vaixells de gran eslora puguin romandre tot l’any a la costa catalana.  Entre les accions proposades hi ha el posicionament  de la marca Costa Brava Yacht Ports a través dels elements de comunicació de Barcelona Clúster Nàutic i l’organització d’accions de promoció pel territori.

La Costa Brava, a punt

La Costa Brava té una destinació, un producte darrere i unes infraestructures de qualitat en concordança amb la demanda de la indústria de superiots. Els punts forts d’aquesta destinació són la bona localització geogràfica dins la Mediterrània, ubicada a l’epicentre d’un triangle d’èxit que formen Barcelona, la Costa Blava francesa i les Illes Balears, a més de l’atractiva oferta turística de platges i cales, una gastronomia de primer ordre i una varietat d’activitats culturals, esportives i d’oci per a tots els turistes.

Actualment, la Costa Brava  disposa d’una cinquantena d’amarradors d’entre 24 i 150 metres d’eslora distribuïts entre els ports de Roses, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Aquesta activitat ha experimentat els darrers anys l’arribada d’aquest nou turisme nàutic que a poc a poc va obrint-se camí. El 2017 una seixantena de vaixells de gran eslora van visitar la costa gironina.

Costa Brava Yacht Ports

Després de la bona col·laboració institucional i l’èxit assolit amb Costa Brava Cruise Ports al mercat de creuers, es va crear l’any 2017 la marca Costa Brava Yacht Ports per promoure l’activitat de grans eslores. Formen part de la nova marca els ports de Roses, l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les seves destinacions, amb l’objectiu d’oferir instal·lacions portuàries, serveis de qualitat i paquets turístics dissenyats pels gustos més exigents. Aquest projecte està liderat per Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Roses, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Tanmateix hi col·laboren entitats d’àmbit privat com ara, el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, Port Roses i el Club Nàutic Estartit, que disposen d’instal·lacions preparades per a aquesta tipologia de vaixells.

NOTÍCIES

24-11-2023

Dos projectes amb beneficis per l’ecosistema marí guanyen la segona edició del programa B-Blue

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb Costa Cruceros i el Port de Barcelona, ha guardonat dos projectes en la segona edició del B-Blue.

24-11-2023

SOLÉ DIESEL PRESENTA MOTORS COMPATIBLES AMB HVO

En el món amb constants canvis dels equips marins, la sostenibilitat és clau. Solé, un nom respectat en motors d’embarcacions i generadors marins amb més d’un segle d’experiència, se suma…[+]

24-11-2023

​El Barcelona Clúster Nàutic participa un any més al Saló Nàutic amb la mirada posada a l’America’s Cup

La 61a edició del Saló Nàutic s’ha celebrat enguany entre l’11 i el 15 d'octubre al Port Vell organitzat per la Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any la…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.