Open menu

Patronat Barcelona Clúster Nàutic

Junts, enfortim el sector nàutic

El Barcelona Clúster Nàutic posa en marxa l’any 2017, tres anys i mig després de la seva creació, el nou patronat, un club d'empreses patrocinadores que gaudeixen d'avantatges exclusius.

La Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Jotun, Marina Vela Barcelona, ​MB92, OneOcean Port Vell, Varador 2000 i Vilanova Grand Marina Barcelona són les primeres companyies que esdevenen patrons del Clúster.

Els patrocinadors del Barcelona Clúster Nàutic són empreses compromeses amb la nàutica com a motor econòmic de la ciutat i amb la mar com a element identitari i cohesionador de Barcelona. Creuen ferventment en el treball del clúster com a dinamitzador del sector i treballen activament per atraure la flota de grans eslores a la ciutat, com a tractor de la resta de la indústria.

Com a patrons, gaudeixen de tot un seguit de beneficis, entre ells accés exclusiu a alguns esdeveniments, la participació en un sopar anual amb autoritats i personalitats del món de la nàutica i altres avantatges.

Les empreses patrocinadores


Després de més d’una dècada allunyat de l'America's Cup, Alinghi, un dels noms més dinàmics dins d'aquesta competició, torna a la lluita pel màxim trofeu de vela. El guanyador en diverses ocasions d'aquest esdeveniment uneix aquesta vegada les forces amb Red Bull, l'impulsor de l'esport a nivell mundial, per crear un nou equip: Alinghi Red Bull Racing.

L'equip navegarà sota la bandera del club nàutic “Société Nautique de Genève” i estarà acompanyat pel seu principal soci, la marca suïssa de rellotges Tudor. L'equip oficial suís competirà a les sèries de selecció de la 37a edició de l'America's Cup, el 2024 a Barcelona. El compte enrere ara comença!

 


 

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona és una corporació de dret públic que presta serveis a les empreses, contribuint a la regeneració del teixit econòmic i a la creació d’ocupació, i consagrant la seva funció de representació, promoció i defensa dels interessos generals del comerç, la indústria, els serveis i la navegació. 


La marca Costa Brava Yacht Ports uneix a diferents institucions públiques per l’objectiu comú de promocionar la destinació de la Costa Brava i els seus ports en el marc del sector nàutico-turístic. Aquestes institucions són Ports de la Generalitat, el Patronat Turisme Costa Brava Girona i els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Roses i l’Estartit.


Gruppo Boero fundat en 1831, és una empresa italiana que formula i produeix pintures i vernissos per als sectors de la construcció i la navegació. Des de febrer de 2021, Gruppo Boero és soci de CIN, empresa portuguesa líder en el mercat ibèric de pintures i vernissos, posicionant-se així entre els principals players mundials i confirmant la seva posició com el grup italià líder en el sector. La recerca tecnològica i l'estudi i desenvolupament d'innovacions en el camp del color han estat sempre els senyals d'identitat guanyadores de la filosofia del Grup, una empresa amb un sistema de gestió integrat certificat en les normes ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001. L'atenció en l'impacte en el territori i la comunitat caracteritza no sols les diverses fases del cicle de producció i distribució, sinó també, cada vegada més, els processos i estratègies de l'empresa.

La Divisió de Iots del Gruppo Boero ha estat un punt de referència per al mercat italià i internacional durant dècades. Gràcies a les seves marques, Boero YachtCoatings i Veneziani Yachting, l'empresa ha consolidat la seva presència en el mercat amb una àmplia gamma de productes per a la protecció, reparació i manteniment d'embarcacions, resultat de constants inversions en recerca i desenvolupament per a brindar solucions de pintura innovadores i d'alt rendiment, garantint un impacte ambiental reduït.

Pintures antiincrustants, desenvolupades per a oferir un alt rendiment en totes les condicions; Productes d'Emprimació epoxi, que brinden protecció i alta adherència; Estucs, els més lleugers i flexibles del món; fons amb alta compacidad de pel·lícula; vernissos i esmalts de fàcil aplicació sobretot tipus de superfícies amb una àmplia gamma d'acabats com el brillant i opac.


 

Jotun Ibérica és la filial espanyola de la multinacional Jotun A/S. L'empresa s'ha especialitzat en pintures de decoració, construcció, industrial, marines, nàutiques i per a grans iots. L'aposta de Jotun per a la innovació constant i una elaboració de productes d'alta qualitat, tecnològicament avançats i respectuosos amb el medi ambient ha convertit la companyia en un dels referents en el mercat mundial de pintures.


 

Marina Barcelona 92 és una empresa dedicada a la reparació, manteniment i condicionament de grans iots. Es tracta d’un servei únic ubicat en el Port de Barcelona, espai estratègic i de pas en la ruta que uneix el Mediterrani i el Carib. Amb una superfície de 76.000m², les seves instal·lacions compten amb equipes de gran capacitat i amb l’última tecnologia, que converteixen a MB’92 en un dels principals drassanes del Mediterrani i un dels pioners a nivell mundial dedicat exclusivament al sector dels megaiots. 


 

El port esportiu Marina Port Vell es va inaugurar el juny de 1992 en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics i es convertia en la primera marina de Catalunya amb capacitat per acollir embarcacions de gran eslora. En els últims anys, Marina Port Vell ha iniciat una completa remodelació per posicionar-se com una de les marines de luxe líders en el Mediterrani.


Fundada en el 2004, Nova Bocana Barcelona obté el 2006 la concessió per a la gestió, desenvolupament i construcció i explotació del “Pla Especial de la Nova Bocana del Port de Barcelona”, atorgada per l’Autoritat Portuària de Barcelona, a través de la construcció d’un hotel, el W Barcelona, un aparcament subterrani i la urbanització de l’entorn. L’empresa també col·labora en activitats relacionades amb la vela oceànica d’alta competició, com la Barcelona World Race, a través de la FNOB.


 

Vilanova Grand Marina - Barcelona és la primera marina del Mediterrani concebuda i dissenyada exclusivament per a megaiots. Des del 2009 compta amb unes instal·lacions especialitzades en grans eslores i és considerada com un referent en el sector. Amb el compromís de la preservació de l’entorn, Vilanova Grand Marina-Barcelona es regeix amb un programa integral de medi ambient que es desenvolupa en totes les àrees de la Marina.


NOTÍCIES

02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

01-03-2023

Els distintius d’ambientalització dels ports centren l’última sessió del projecte Naut-EC

Aquesta tercera sessió de formació del projecte Naut-EC ha començat amb la presentació d’aquest a càrrec d’Ariadna Benet que ha plantejat les línies d’economia circular que es poden desenvolupar en…[+]

21-02-2023

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic alineen projectes amb vista a l’America’s Cup

La Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. La reunió ha servit per presentar l’entitat així com les empreses…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.