Open menu
02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

El passat dimarts 25 d’abril la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona, sòcia de l’entitat, va acollir l’assemblea general de l’entitat. La Junta Directiva, liderada pel seu president Marcelo Penna i el seu director general, Andor Serra, van presentar la feina feta durant el 2022 i el seu tancament econòmic equilibrat. Al mateix temps van presentar el pla de treball i pressupost per aquest any 2023. Tot va tenir la ratificació i el vistiplau de l’assemblea.

L’entitat viu un moment important, amb més de 80 socis. Un socis     que representen una facturació de més de 1.100 milions d’euros i més de 5.500 llocs de treball.

L’assemblea també va ratificar el Pla director de l’entitat 2022-2025 centrat en el desenvolupament de la digitalització i en els projectes de descarbonització i d’economia circular. El Pla també posa èmfasi en el hub lab de la biodiversitat  y en reforçar la formació especialitzada del sector amb la plataforma Blue Talent.

D’altra banda, els socis van valorar molt positivament la defensa (amb el CSIC i el IEO) de la candidatura de Barcelona com a seu del Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans a l’abril del 2024. Esdeveniment que l’Ajuntament de Barcelona ha integrat en el  programa de l’America’s Cup.

En el marc de l’America’s Cup, el president del Clúster, Marcelo Penna,  va presentar el projecte d’embarcacions elèctriques. Un projecte empresarial català que permetrà la construcció d’embarcacions elèctriques per la competició. Totes elles fabricades i dissenyades per un ventall ampli d’empreses del sector, moltes d’elles sòcies del Clúster. El projecte compta amb el suport d'Acció (Generalitat de Catalunya) i la Cambra de Comerç de Barcelona i s’emmarca en les iniciatives de llegat que s’impulsen des de la fundació Barcelona Capital Nàutica per la America’s Cup 2024. Aquesta acció permetrà activar el sector, innovar en la electrificació d’embarcacions i mostrar al món de la nàutica el potencial d’innovació i talent dels socis del Clúster.

Finalment l’assemblea va ratificar  la incorporació a la Junta de quatre nous membres: David Pardos, vocal en representació d’Eurecat, Frederic Valls, vocal en representació de Scientific Angler, Javier Casado, vocal en representació de Nova Bocana i finalment David Pino, en representació del Port Vell, com  vicepresident en substitució de  Joan Colldecarrera, de qui es va reconèixer la gran labor desenvolupada des de l’inici de l’entitat i en moments complicats com la pandèmia.

Aquest any el clúster compleix 10 anys. Els tres presidents que han liderat l’entitat, Toni Tió, Pepe Garcia-Aubert i l’actual president Marcelo Penna, coincideixen en el  valor del Clúster: treballar junts per assolir els reptes del sector, detectar oportunitats,  reforçar la qualitat dels projectes de sostenibilitat de les empreses i promoure internacionalment el què això representa.

NOTÍCIES

13-07-2023

La Taula Formativa del Barcelona Clúster Nàutic continua treballant per millorar l’oferta formativa i laboral del sector nàutic.

Aquest juliol s’ha reunit la taula de treball sobre formació en el sector nàutic coordinada per Carme Sànchez de MB92. La reunió s’ha fet a la seu de la Facultat…[+]

06-07-2023

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus defineixen les potencialitats de l’economia circular al sector nàutic.

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus de Mataró de la UPF, liderat per la Càtedra d’Economia Circular, han presentat les conclusions d’un estudi sobre la vinculació de l’economia circular…[+]

30-06-2023

Una delegació del Barcelona Clúster Nàutic assisteix a Gènova a la gran final de The Ocean Race

La delegació de membres de la junta formada pel Port de Barcelona, Marina Port Vell, Gruppo Boero, La Facultat Nàutica de la UPC, Proa Legal i Evolution Yacht Agents l’ha…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.