Open menu
31-01-2023

El Projecte Naut-Ec presenta diverses iniciatives de circularitat als ports catalans

En el marc d’una nova jornada de formació del projecte Naut-EC, hem conegut tres exemples de projectes de circularitat als ports catalans a través del Port de Barcelona, de Marina Tarraco i Viltec.

Carles Rua, cap d’innovació del Port de Barcelona, ha destacat que l’objectiu principal del Port és generar prosperitat al seu entorn i esdevenir un smart logistic hub, basat en la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Rua ha enumerat les diverses iniciatives de circularitat com el pla que estan desenvolupant per electrificar els molls del Port, el projecte per aprofitar el fred que desprèn la central d’Enagas o la creació de comunitats energètiques al moll de pescadors. També el projecte pilot de reciclatge de cabell per absorbir els vessaments d’hidrocarburs a l’aigua i crear barreres antivessaments o el projecte shipCoop per aprofitar el menjar dels creuers que no s’utilitza (un 25% dels 700.000kg sobrer) i el projecte Su-port per aprofitar les aigües residuals i els residus orgànics dels vaixells per generar biogas. 

Marc Borràs, del projecte OCIBAR de Marina Tarraco, ha presentat el seu projecte d’instal.lació fotovoltàica a la marina. Tenen una quarantena de plaques a dos edificis de la marina per poder generar consum per a aquestes instal·lacions. També presenta dues iniciatives d’OCIBAR: la creació d’una barrera d’aire per preservar la dàrsena i controlar els vessament d’hidrocarburs i els residus que s’acumulen a Marina Tarraco i el projecte d’instal.lació de flotadors a 500m de l’escullera de Port Adriano (Port de Mallorca).

Finalment, des de Viltec, la Paula i el Miquel Vilanova, han explicat el projecte Marconn de torretes intel.ligents, sostenibles i ecològiques, fabricades a Catalunya amb materials locals. Aquestes torretes pels molls son sostenibles i reutilitzables, pensada en tot el procés des d’una mirada sostenible. Tots els elements utilitzats poden ser reciclats o reutilitzats i la torreta pot ser personalitzada.

Podeu veure la jornada a https://www.youtube.com/watch?v=0q0dUu-4gkM

 

Podeu conèixer els tres projectes aquí 

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt

https://drive.google.com/drive/folders/1ldDU1TkaUIj4XucIjXKi45z4XookFxMt 

 

NOTÍCIES

24-11-2023

Dos projectes amb beneficis per l’ecosistema marí guanyen la segona edició del programa B-Blue

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb Costa Cruceros i el Port de Barcelona, ha guardonat dos projectes en la segona edició del B-Blue.

24-11-2023

SOLÉ DIESEL PRESENTA MOTORS COMPATIBLES AMB HVO

En el món amb constants canvis dels equips marins, la sostenibilitat és clau. Solé, un nom respectat en motors d’embarcacions i generadors marins amb més d’un segle d’experiència, se suma…[+]

24-11-2023

​El Barcelona Clúster Nàutic participa un any més al Saló Nàutic amb la mirada posada a l’America’s Cup

La 61a edició del Saló Nàutic s’ha celebrat enguany entre l’11 i el 15 d'octubre al Port Vell organitzat per la Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any la…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.