Open menu
25-10-2022

El Barcelona Clúster Nàutic aposta per l’economia blava, la innovació i l’America’s Cup al Saló Nàutic 2022.

Sota el títol “El Mar és el Cel” s’ha celebrat enguany una nova edició del Saló Nàutic, organitzat per Fira de Barcelona, sòcia del Clúster. Aquest any hem dissenyat una programació d’activitats i conferències entorn de l’economia blava, l’economia circular, la innovació i el desenvolupament tècnic de l’America’s Cup. I ho hem fet amb la col.laboració del Port de Barcelona, Patró del Clúster.

En les diferents sessions hi han participat molts socis de l’entitat, com MB92 i GPASEABOATS que han presentat un robot elèctric de neteja marina. També s’ha parlat d’embarcacions elèctriques. Marcelo Penna, president del Clúster, ha destacat que “l’edició d’enguany ens ha permès veure, de la mà dels socis Magonis i Antonio Yachts, com les embarcacions elèctriques son més lleugeres, més segures i més eficients”

D’altra banda, vam fer una sessió sobre el projecte NAUT-EC per avançar en la definició de les estratègies d’economia circular en el sector nàutic amb el TecnoCampus de Mataró, qui lidera el projecte, i MB92. Tots dos socis del Clúster.

Finalment, l’America’s Cup ha estat present a tot el Saló. Des del Clúster hem volgut parlar de l’evolució tècnica dels dissenys de les embarcacions. En una sessió, organitzada conjuntament amb el Port de Barcelona, Marcelo Penna, president del Clúster i enginyer naval, ha parlat de la tecnificació dels nous AC75 que “volaran a tota la gamma permès de vent, de 6 a 23 nusos”.

 

NOTÍCIES

02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

01-03-2023

Els distintius d’ambientalització dels ports centren l’última sessió del projecte Naut-EC

Aquesta tercera sessió de formació del projecte Naut-EC ha començat amb la presentació d’aquest a càrrec d’Ariadna Benet que ha plantejat les línies d’economia circular que es poden desenvolupar en…[+]

21-02-2023

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic alineen projectes amb vista a l’America’s Cup

La Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. La reunió ha servit per presentar l’entitat així com les empreses…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.