Open menu
12-05-2022

Agustín Zulueta: “l’edició de l’America’s Cup de Barcelona ha de ser la més sostenible i innovadora”.

El Barcelona Clúster Nàutic, amb col.laboració de l’INDESCAT (Clúster Català de l’esport), el MAV (Clúster Català de Materials Avançats de Catalunya) i el SECPHO (Clúster d’innovació i tecnologia), acollits pel Port de Barcelona, han organitzat una sessió pels seus socis a propòsit de la Copa América de Vela.

La sessió, a càrrec de l’enginyer naval Agustín Zulueta, ha servit per fer una presentació a fons del projecte, conèixer les necessitats tècniques del projecte i l’aportació que fa la competició a la ciutat. El Barcelona Clúster Nàutic, conjuntament amb els altres tres clústers, volen actuar com a catalitzadors de les oportunitats que aquest esdeveniment generarà a la ciutat.

L’acte ha estat presentat pel President del Port de Barcelona, el senyor Damià Calvet, que ha reivindicat la cultura marítima i portuària de Barcelona i el paper de canalitzador del Clúster Nàutic. Durant l’acte, Calvet ha anunciat la transformació de la FNOB en la Fundació que coordinarà el projecte i el paper d’amfitrió principal del Port de Barcelona, patró de l’entitat. Calvet ha aconsellat als socis que utilitzin el Clúster Nàutic per vehicular els seus projectes i teixir aliances amb la competició esportiva.

Des del Barcelona Clúster Nàutic, el seu vicepresident, el senyor Joan Colldecarrera, ha remarcat que un dels objectius prioritaris de l’entitat és fomentar la iniciativa públic-privada. Colldecarrera ha fet èmfasi en que l’entitat ha volgut cercar la complicitat amb altres Clústers del país per fer actes com el d’avui, que son una gran oportunitat per proposar projectes tecnològics als equips participants i sobretot per començar a treballar amb el lideratge del clúster vers el llegat de la competició a la ciutat.

Per la seva part, l’enginyer Agustín Zulueta, participant de diferents edicions de l’America’s Cup ha explicat el funcionament de la competició. Ha destacat l’aposta que representa per la ciutat i la capacitat que té Barcelona per ser l’edició més sostenible i innovadora. Ha fet èmfasi amb la novetat que aquesta edició acollirà una competició per joves i una per dones, així com la utilització d’embarcacions de suport propulsades per hidrogen.

 

NOTÍCIES

02-05-2023

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la seva assemblea anual

L’entitat amplia la seva Junta Directiva i celebra que Barcelona aculli el Congrés Científic de la Unesco pels Mars i Oceans.

01-03-2023

Els distintius d’ambientalització dels ports centren l’última sessió del projecte Naut-EC

Aquesta tercera sessió de formació del projecte Naut-EC ha començat amb la presentació d’aquest a càrrec d’Ariadna Benet que ha plantejat les línies d’economia circular que es poden desenvolupar en…[+]

21-02-2023

El Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic alineen projectes amb vista a l’America’s Cup

La Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. La reunió ha servit per presentar l’entitat així com les empreses…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic


Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.