Open menu
29-03-2022

El Barcelona Clúster Nàutic es reuneix amb Charlina Vitcheva, directora general d’afers marítims i pesca de la Unió Europea.

Aquest divendres 25 de març, una delegació del Barcelona Clúster Nàutic es va reunir amb la directora general d’afers marítims i pesca de la UE, Charlina Vitcheva, aprofitant la seva visita a Barcelona. La reunió va ser molt profitosa i va servir per explicar els principals objectius de l'entitat i la visió del Clúster sobre l’Economia Blava.

La delegació del Clúster estava formada per en Marcelo Penna, membre de la Junta Directiva de l’entitat; en Marc Hervàs, responsable de sostenibilitat de MB92 i en Jordi Vila, cap de medi ambient del Port de Barcelona. Tots tres membres d’empreses i institucions sòcies del Clúster.

A la reunió es van abordar reptes com la descarbonització de les embarcacions, l’electrificació dels molls o la reducció de la petjada ecològica. Des de la UE estan treballant per fer un gran esforç per renovar les flotes pesqueres i reconvertir-les i reduir, així, l'emissió de residus. 

La senyora Vitcehva va recollir amb molt entusiasme les propostes del Clúster i va emplaçar l’entitat a treballar junts. Des del Clúster fem una valoració molt positiva de la trobada, que va servir per demostrar, un cop més, el compromís de la ciutat amb el sector nàutic i la sostenibilitat.

 

NOTÍCIES

23-06-2022

L’Assemblea del Barcelona Clúster Nàutic ha acordat aquesta setmana nomenar Marcelo Penna nou president de l’entitat.

Penna és soci fundador del Clúster, arquitecte naval i constructor des del 1984. S’ha especialitzat en la innovació i el disseny de vaixells de propulsió elèctrica i electrificació de flotes.

13-06-2022

Entrevista a Jordi Puig nou president del RCNB

Jordi Puig Alsina (Barcelona, ​​1970) és el nou president del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB). La seva relació amb el mar i la nàutica forma part de la seva…[+]

31-05-2022

El Barcelona Clúster Nàutic suma esforços amb el programa SWITCHMED, el projecte modular Med BlueFASMA i la comunitat MED BLUE GROWTH per fomentar l’Economia Circular al Mediterrani.

El passat dia 10 de maig, els tres projectes de cooperació de la mediterrània van organitzar a Barcelona un event híbrid per promoure i identificar reptes de l’economia circular, un…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.