Open menu
23-03-2022

La Copa Amèrica de Vela Barcelona 2024. Una aposta clara per l’economia blava.

Barcelona ha presentat la seva candidatura per celebrar la Copa Amèrica de Vela el 2024 a la capital catalana. La proposta ha sorgit de la societat civil i està recolzada per l'Ajuntament de Barcelona, el Govern de la Generalitat, el Port de Barcelona i la Diputació de Barcelona, les institucions patrones del Barcelona Clúster Nàutic.

Aquesta competició esportiva és la més antiga del món i comporta un gran impacte comunicatiu i econòmic per a la ciutat que l’acull. Amb aquesta candidatura, Barcelona segueix presentant-se al món com una capital de referència del sector nàutic, esportiu i de l’economia blava

Aplaudim la voluntat de presentar una candidatura abanderada per la sostenibilitat com a valor fonamental. Serà la primera candidatura que aposta clarament per les zero emissions i la descarbonització. Això es tradueix, per exemple, en l’ús d’embarcacions auxiliars elèctriques amb zero emissions durant tota la competició.

Aconseguir ser la seu de la Copa Amèrica representaria ser palanca de transformació dels principals projectes del Clúster: el turisme nàutic sostenible, l’electrificació del sector, l’aplicació de l’economia circular en el món nàutic i sobretot l’aposta per la innovació i la tecnologia.

Davant de tot això, el Barcelona Clúster Nàutic no en serà un simple espectador. Estarem a la línia de sortida per desenvolupar, des del Clúster, un llegat molt important per a la ciutat i per als nostres socis. La celebració de la Copa Amèrica permetria enfortir el nostre teixit empresarial nàutic i transformar el turisme nàutic de Barcelona. I aquest és el nostre compromís.

El Barcelona Clúster Nàutic celebra la presentació de la candidatura de Barcelona per ser, un cop més, una clara voluntat d’enfortir la col·laboració publicoprivada per liderar projectes de primera magnitud. Barcelona, amb la Copa Amèrica de Vela, pot reforçar encara més la seva identitat com a ciutat de referència dels valors de l’esport i de l’Economia Blava.

 

NOTÍCIES

23-06-2022

L’Assemblea del Barcelona Clúster Nàutic ha acordat aquesta setmana nomenar Marcelo Penna nou president de l’entitat.

Penna és soci fundador del Clúster, arquitecte naval i constructor des del 1984. S’ha especialitzat en la innovació i el disseny de vaixells de propulsió elèctrica i electrificació de flotes.

13-06-2022

Entrevista a Jordi Puig nou president del RCNB

Jordi Puig Alsina (Barcelona, ​​1970) és el nou president del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB). La seva relació amb el mar i la nàutica forma part de la seva…[+]

31-05-2022

El Barcelona Clúster Nàutic suma esforços amb el programa SWITCHMED, el projecte modular Med BlueFASMA i la comunitat MED BLUE GROWTH per fomentar l’Economia Circular al Mediterrani.

El passat dia 10 de maig, els tres projectes de cooperació de la mediterrània van organitzar a Barcelona un event híbrid per promoure i identificar reptes de l’economia circular, un…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.