Open menu
24-02-2022

El tercer Esmorzar Blau planteja exemples de bones pràctiques per descarbonitzar els ports.

Aquest dijous dia 24 de febrer la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona ha acollit la celebració del tercer esmorzar blau del Barcelona Clúster Nàutic. En aquesta sessió, moderada de nou per la periodista Cristina Herranz, hem exposat tres exemples de propostes de bones pràctiques per fomentar la descarbonització dels ports i les marines nàutiques. Hem reflexionat sobre l’ús de matèries i mitjans alternatius a la combustió de fòssils com la generació d’energia a través de plaques fotovoltaiques o l’ús del gas.

Hem comptat amb la participació de tres socis del Clúster de la Energia Eficient de Catalunya (CEE): Km0.Energy, Primagas i Wibeee.

La sessió ha començat amb una benvinguda d’Eugeni Figa, vicepresident d’ACPET, soci del Barcelona Clúster Nàutic, i de Francesc RIbera, mànager del CEE. Eugeni Figa ha apuntat que ens cal avançar en el repte de la sostenibilitat perquè la societat no vegi la nàutica com un sector que només contamina. Al mateix temps, Francesc Ribera ha definit el CEE com “una organització que agrupa una cadena de valor al voltant de la transició energètica, on la descarbonització és l’objectiu”.

Per part dels ponents, Santi Martínez, CEO de Km0Energy ha explicat la importància de monitoritzar el consum d’energia i aplicar energies renovables com les plaques fotovoltaiques, estructures de fàcil ús i instal.lació en els ports.

Júlia Martínez, de l’empresa Primagas, ha posat sobre la taula l’exemple del Port de Cádiz on han instal.lat una estació de gas per la recàrrega d’energia. També ha destacat el creixent ús del biopropà com a font d’energia alternativa i complementària a altres energies renovables.

Finalment Jordi Martínez, de l’empresa Wibeee, ha ensenyat les diferents opcions que plantegen des de la seva empresa per monitoritzar el consum d’energia. Ha reflexionat al voltant de la importància de controlar el consum d’energia de les embarcacions segons el seu ús i com això ens pot ajudar a fer un consum responsable i eficient a alta mar i als ports.

Després d’un debat enriquidor amb el públic assistent, el Barcelona Clúster Nàutic ha entomat el repte de treballar per un model de port pilot eficient i sostenible que serveixi com a exemple a replicar arreu del país.

 

NOTÍCIES

23-06-2022

L’Assemblea del Barcelona Clúster Nàutic ha acordat aquesta setmana nomenar Marcelo Penna nou president de l’entitat.

Penna és soci fundador del Clúster, arquitecte naval i constructor des del 1984. S’ha especialitzat en la innovació i el disseny de vaixells de propulsió elèctrica i electrificació de flotes.

13-06-2022

Entrevista a Jordi Puig nou president del RCNB

Jordi Puig Alsina (Barcelona, ​​1970) és el nou president del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB). La seva relació amb el mar i la nàutica forma part de la seva…[+]

31-05-2022

El Barcelona Clúster Nàutic suma esforços amb el programa SWITCHMED, el projecte modular Med BlueFASMA i la comunitat MED BLUE GROWTH per fomentar l’Economia Circular al Mediterrani.

El passat dia 10 de maig, els tres projectes de cooperació de la mediterrània van organitzar a Barcelona un event híbrid per promoure i identificar reptes de l’economia circular, un…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.