Open menu
17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia blava amb la finalitat d’impulsar diverses estratègies en el sector de la nàutica que permetin crear valor tot allargant la vida útil dels productes i reutilitzant els recursos disponibles d’una forma més eficient.

Gràcies a aquest acord de col·laboració, la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus de Mataró va poder organitzar la setmana passada un primer taller creatiu per aportar solucions a la generació de residus en el sector de la nàutica.

La sessió va estar organitzada per Marina Barcelona 92, i va comptar amb la participació de diferents actors del teixit industrial de la zona i també d’empreses i institucions importants del sector nàutic, com el Port Balís, Nautiel, Paktum o AND Sostenible i tenia com a objectiu plantejar alternatives i respostes creatives a la generació de residus fruit de l’activitat desenvolupada per la drassana Barcelonina.

De la mà de Sònia Llorens, directora de la Càtedra Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus i Marc Hervàs, coordinador de sostenibilitat de Marina Barcelona 92, es va es van afrontar els diferents reptes a treballar amb la metodologia de Desing Thinking. Les diverses solucions aportades seran el punt de partida del projecte que impulsen Marina Barcelona 92 i la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat per tal de circularitzar la generació de residus en el sector de la nàutica i en concret en el camp del refit.

Des del Barcelona Clúster Nàutic celebrem aquesta primera acció de l’acord de col·laboració entre la nostra entitat i la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró. Confiem en explicar noves accions conjuntes en les properes setmanes.

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.