Open menu
25-10-2021

El Barcelona Clúster Nàutic manté les relacions amb les institucions nàutiques franceses.

Una representació de la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic es va reunir amb el President de la Federació Francesa de Ports Esportius i President de la Unió Regional de Ports, Serge Pallarès al Port de Barcelona.

El dia 14 d’octubre va tenir lloc la trobada entre els representats del Port de Barcelona, la Generalitat i el Clúster Nàutic de Barcelona que va servir per acostar posicions i seguir treballant amb l’objectiu essencial de crear un eix de col·laboració entre els diversos ports de la conca mediterrània. El canvi climàtic i la salut del mar Mediterrani  van ser els principals temes de treball.

La Federació Francesa de Ports Esportius intenta posicionar els ports i els seus territoris com a grans actors socioeconòmics, i integrar-los plenament en els plans de recuperació marítima i recuperació turística, en aquesta etapa post-pandèmia. El Clúster Nàutic és un magnific aliat en aquesta tasca i va poder compartir missió i visió amb els diferents assistents a la reunió.

De la trobada s’en va desprendre el compromís de seguir treballant en la Unió per la Mediterrània, un òrgan que ha de treballar amb objectius a assolir a l’escala del mar que comparteixen els actors presents a la reunió. El canvi climàtic i l’adaptació de les estructures de protecció, l’adequació dels serveis prestats amb nous usos d’accessibilitat al  mar, el canvi de model portuari, els ports amb impacte positiu en el mediambient i la implantació de dispositius de segurertat, són les principals línies de treball per desenvolupar un programa que respecti l’espai marítim que tenen en comú els ports Francesos i Catalans.

A més a més, el dia 19, el Director General del Clúster Nàutic es va reunir amb el president del Cluster Marítim Francés, el senyor Frédéric Moncany de Saint-Aignan per posar en comú les diferents estratègies de les dues institucions i abordar el programa de treball per al desplegament de l’economia blava a la conca del mediterrani. En aquest sentit, els dos responsables van acordar una agenda de reunions a desenvolupar en el següents mesos per tal de compartir projectes i establir sinergies entre les dues agrupacions.

NOTÍCIES

16-09-2022

Barcelona Clúster Nàutic col·labora amb BlueUp, el primer programa d’emprenedoria per a projectes d’Economia Blava.

El programa de Barcelona Activa BlueUp té per objectiu donar suport a la creació i creixement d’empreses que formen part del sector de l’Economia Blava de la ciutat: el sector…[+]

22-07-2022

El Barcelona Clúster Nàutic ajudarà als seus socis a accedir als Fons Next Generation.

A principis d'any, des del Barcelona Clúster Nàutic es va veure l'oportunitat de poder accedir a les convocatòries d'ajudes a través dels fons NextGeneration via el Ministeri d'Indústria, Comerç i…[+]

18-07-2022

Primera jornada de treball del projecte NAUT-EC: anàlisi del potencial de circularitat a les empreses del sector nàutic.

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus de Mataró (UPC) han celebrat la primera sessió de treball del projecte NAU-TEC amb els socis del Clúster. Aquesta primera jornada ha servit…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.