Open menu
20-10-2021

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA CONSOLIDA LA SEVA APOSTA PER L’ECONOMIA BLAVA.

L’Ajuntament de Barcelona, patró del Barcelona Clúster Nàutic, va presentar en motiu del Saló Nàutic de Barcelona una mesura de govern que incorpora 43 iniciatives i 15 projectes per desenvolupar el sector del mar fins al 2025. Aquesta mesura té com a objectiu crear un nou pol econòmic a la ciutat, sumant competitivitat econòmica i sostenibilitat medioambiental.

En el marc de la presentació de la nova mesura de govern, Jaume Collboni, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona va anunciar que la inversió serà de 40’5 milions d’euros fins a final del mandat i a més es contemplen actuacions en més de 52.000 metres quadrats de l’ajuntament per impulsar aquest sector fins al 2025.

Un element clau d’aquesta mesura de govern serà el nou projecte del Port Olímpic, amb els nous usos d’aquest espai es pretén que la zona es converteixi en un pol econòmic, tecnològic i també formatiu.

Des del Barcelona Clúster Nàutic celebrem aquesta nova mesura de govern i ens comprometem a treballar plegats amb l’Ajuntament i la resta de patrons i socis de l’entitat, per a fer de Barcelona la capital mediterrània de l’Economia Blava. En aquest sentit, un dels principals projectes en els que treballarem conjuntament amb el Port de Barcelona, la UPC i Marina Barcelona 92 serà la creació d’InnovaBlue un entorn d’innovació per als sectors emergents.

Actualment, el sector de l’economia blava ocupa, a Barcelona, 15.806 treballadors i treballadores i genera 3.826 milions d’euros de facturació anual, cosa que representa un 4,3% del PIB i un 1,4% de l’ocupació de la ciutat.

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.