Open menu
08-10-2021

El Barcelona Clúster Nàutic i el Port de Barcelona reforcen les relacions per fomentar l’ocupació en el sector de la nàutica.

Aquest dijous set d’octubre, una representació de la junta directiva del Barcelona Clúster Nàutic, encapçalada pel seu president Pepe Garcia-Aubert i el seu director general Andor Serra, s’ha reunit amb el nou president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

La reunió, que ha tingut lloc a les instal·lacions del Port de Barcelona, ha servit per acostar posicions entre les dues institucions. Per part del Clúster, en paraules del seu President, Pepe Garcia-Aubert, “ha estat una reunió excepcional i satisfactòria que ha servit al Clúster per exposar les necessitats pel sector nàutic.” A més a més, ha destacat el gran coneixement del sector per part dels representants del Port i ha pronosticat una “nova etapa molt positiva” entre les dues institucions.

La formació i l’ocupació són una de les tres línies d’actuació en les que treballa el Clúster. Amb tot, l’objectiu principal del Barcelona Clúster Nàutic és afavorir i impulsar el desenvolupament d’activitats econòmiques i empresarials que impulsin la competitivitat del sector i facin de Barcelona un referent internacional de l’Economia Blava.

Referent a l’ocupació, Garcia-Aubert, ha fet referència a la necessitat del sector nàutic català de posar-se “a l’alçada de països del nord d’Europa i la conca mediterrània, per poder oferir un nivell òptim de serveis.” Pel President del Clúster Nàutic, “la formació és una eina fonamental per potenciar l’Economia Blava.”

El Port de Barcelona ofereix fins a 41.000 llocs de treball directes i més de 240.000 llocs de treball indirectes. En aquest sentit el ventall d’ofertes laborals és prou extens com per a què des del Clúster es vulgui impulsar una eina com el Blue Talent Hub, que aglutinarà el talent del sector.

En relació amb la formació, des del Port de Barcelona, el President Damià Calvet ha reivindicat que “cal potenciar la nàutica com a sector de gran valor econòmic, per assolir-ho calen perfils molt formats. La formació professional i les especialitzacions són fonamentals per donar serveis a les grans eslores però també a la nàutica de menys dimensió.”

Així mateix, el President del Port de Barcelona, ha assegurat que “és una sort comptar amb el Barcelona Clúster Nàutic com a aliat per potenciar la cultura nàutica, i projectar el futur de Barcelona i Catalunya com a referent en l’Economia Blava”. Calvet també ha assegurat que la relació entre el Port de Barcelona i el Barcelona Clúster Nàutic, “és una relació sòlida i una relació de futur.”

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.