Open menu
27-09-2021

El MYBA Charter Show seguirà a Barcelona fins al 2024.

Mònaco acull fins al 25 de setembre la cita anual d’exposició de superiots més exclusius del món. En aquesta ciutat costanera ha tingut lloc la renovació de l’acord per tal que Marina Port Vell Barcelona segueixi sent la seu del MYBA Charter Show fins al 2024.

Des del Barcelona Clúster Nàutic celebrem que Marina Port Vell Barcelona hagi assolit aquesta fita. El MYBA Charter Show és un dels esdeveniments internacionals més importants del sector de la nàutica. Aquesta renovació significa que Barcelona continuarà essent l’epicentre de les embarcacions de luxe i es consolidarà com a un dels principals destins nàutics de referència. En aquest sentit, aquesta renovació, també implicarà una nova oportunitat per a la ciutat i el sector de la nàutica, que s’haurà d’especialitzar encara més en la prestació de serveis per a grans eslores. Aquest fet representa la reactivació d’un sector on la formació professional juga un paper fonamental a l’hora d’oferir llocs de treball. Ignacio Erroz, director general de Marina Port Vell ha destacat que "formar part del Barcelona Cluster Nàutic ajuda a sumar sinergies i construir projectes. Junts treballem per situar Barcelona al mapa nàutic internacional. Des de Marina estem molt contents de l'acord per acollir el MYBA a la ciutat fins el 2024”.

En la seva estada a Mònaco, Marina Port Vell ha rebut l’agraïment i la felicitació de John Wybron, president de MYBA, que ha celebrat el fet de poder seguir col·laborant amb Marina Port Vell Barcelona en les pròximes edicions. A més, ha assegurat que “l’any 2021 ha estat un any molt actiu, tot i els desafiaments que ha suposat la pandèmia. Som molt optimistes de cara al futur i tenim moltes ganes de començar la temporada d’estiu 2022 a Barcelona, de la mà de Marina Port Vell.”

Cal recordar que el MYBA Charter Show és l’esdeveniment internacional amb més impacte del sector de la nàutica i que Barcelona l’acull des de l’any 2017. En la darrera edició, l’any 2019, es varen exhibir 60 embarcacions de gran eslora i hi van assistir més de 2.000 professionals de la indústria nàutica.

Segons un estudi de la United Stats Superyacht Association, les despeses d’un iot de 55 metresd'eslora sumen 2,9 milions d'euros anuals, dels quals dues terceres parts corresponen a l'impacte econòmic per a la ciutat on està amarrat el vaixell, sense tenir en compte els salaris de la tripulació, tot i que una part dels quals es destinen al consum.

És important reconèixer l’impacte econòmic que tenen per a la ciutat aquest tipus d’esdeveniments. Més de 300 empreses relacionades amb la nàutica generen un total de 836 milions d'euros d'impacte econòmic directe, indirecte i induït, i fins a 8.300 llocs de treball. El sector dels superiots, afecta tant a marines del litoral barceloní com a les empreses dedicades al manteniment i reparació dels vaixells, a part d’un gran ventall de pimes d’aquesta àrea i a altres serveis adreçats als capitans i les tripulacions.

NOTÍCIES

08-10-2021

El Barcelona Clúster Nàutic i el Port de Barcelona reforcen les relacions per fomentar l’ocupació en el sector de la nàutica.

Aquest dijous set d’octubre, una representació de la junta directiva del Barcelona Clúster Nàutic, encapçalada pel seu president Pepe Garcia-Aubert i el seu director general Andor Serra, s’ha reunit amb…[+]

27-09-2021

El MYBA Charter Show seguirà a Barcelona fins al 2024.

Mònaco acull fins al 25 de setembre la cita anual d’exposició de superiots més exclusius del món.
En aquesta ciutat costanera ha tingut lloc la renovació de l’acord…[+]

17-09-2021

Marina Port Vell inverteix 20 milions per millorar les seves instal·lacions

L’empresa, membre del patronat del Clúster des dels seus inicis, vol posicionar Barcelona com a destinació dels vaixells de gran eslora.

El projecte inclourà unes reformes…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.