Open menu
17-09-2021

Marina Port Vell inverteix 20 milions per millorar les seves instal·lacions

L’empresa, membre del patronat del Clúster des dels seus inicis, vol posicionar Barcelona com a destinació dels vaixells de gran eslora. El projecte inclourà unes reformes que, un cop acabades, oferiran 23 nous amarratges per a superiots de fins a 70 metres d’eslora. Marina Port Vell compta amb un Pla de Sostenibilitat, que garanteix i que en el futur l’empresa continuarà sent una marina sostenible, segura, innovadora i amb serveis de qualitat en línia als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030.

Marina Port Vell ha anunciat una inversió de 20 milions d’euros durant el 2022 per augmentar la capacitat del port a l’hora d’acollir superiots. La reforma permetrà ubicar 23 amarratges nous per acollir embarcacions de fins a 70 metres d’eslora. Amb aquesta inversió, la superfície total destinada a l’amarratge de grans embarcacions superarà els 8.500 metres quadrats.

Aquesta inversió anirà acompanyada d’un projecte de reurbranització que afectara 17.637 metres quadrats. Els espais que queden dins d’aquestes reformes són els molls de Sota Muralla, el Dipòsit, Barceloneta, Espanya i Rellotge. La remodelació de l’espai contempla la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i la creació de nous espais on la vegetació jugarà un paper fonamental.

Ignacio Erroz, director general de Marina Port Vell, va apuntar que les actuacions es completarien en aproximadament 12 o 14 mesos. Més enllà de les dues grans actuacions, l’ampliació dels amarratges i la reurbanització, la tercera pota és que juga un paper tècnic més important. Es construirà un nou sistema de subministrament de combustible que reduirà el risc de contaminació ambiental i millorarà la seguretat de la infraestructura. En aquest sentit, en la seva aposta per la sostenibilitat, Marina  Port Vell compta amb un Pla de Sostenibilitat, que garanteixi que en el futur l’empresa continuarà sent una marina sostenible, segura, innovadora i amb serveis de qualitat en línia als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, contemplats en el Pla Estratègic del Port de Barcelona, i en els propis objectius de la ciutat de Barcelona.

Marina Port Vell, va rebre el suport del nou president del Port de Barcelona, Damià Calvet; del subdelegat del Govern d’Espanya, Carlos Prieto; del secretari de Territori i Mobilitat de la Generalirtat, Isidre Gavín i de Xavier Marcé, Regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona. Tots ells van realçar aquesta instal·lació i la seva importància com a gran actiu de la ciutat, que aporta noves oportunitats i està enfocat a un perfil de visitants de qualitat que la ciutat mereix. Cal recordar que, segons Marina Port Vell, un superiot genera un impacte econòmic de 3 milions d’euros anuals per la ciutat de Barcelona.

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.