Open menu
29-07-2021

L’Assemblea General aprova el pla d’acció 2021 i aposta per situar el Barcelona Clúster Nàutic com el referent en Economia Blava, apostant per projectes sostenibles, innovadors i d'economia circular.

El passat dimecres 28 de juliol es va celebrar l’Assemblea General Ordinària de l’entitat. És el principal espai de decisió i trobada de les més de 70 empreses i institucions que formen part del Barcelona Clúster Nàutic. L’acte presidit pel president de l’entitat, el senyor Pepe García-Aubert, es va celebrar de forma telemàtica a través del canal de zoom de l’entitat.

L’Assemblea va començar amb l’informe de presidència a càrrec del senyor García-Aubert, qui va donar les gràcies a tots els membres del clúster per ser-hi i compartir aquesta jornada. L’actual president també va voler agrair la tasca incansable del senyor Toni Tió, que va ocupar el lloc de president fins a principis d’aquest 2021. Així mateix, García-Aubert ha volgut posar èmfasi en un dels principals reptes de l’entitat, com és el de ser referents  al desenvolupament de projectes sostenibles que construixin la economia blava de la ciutat de Barcelona i Catalunya, el fet de treballar alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible. “El sector de la nàutica, serà sostenible o no serà” va apuntar el president al final de la seva intervenció.

Tot seguit, Toni Tió va fer un resum de la memòria d’activitat del Clúster del 2020 i també va presentar la memòria econòmica, que va ser aprovada per tots els assistents amb dret a vot. Tió va aprofitar la seva intervenció, per felicitar la tasca duta a terme pel nou equip i la nova junta en aquest primers mesos després del relleu.

L’assemblea va prosseguir amb l’exposició del pla d’acció pel 2021, a càrrec del director general Andor Serra. Un pla d’acció que marca l’objectiu d’arribar a la vuitantena de socis de l’entitat, i que pretén seguir treballant en l’àmbit de l’economia circular, la transició energètica, la creació i divulgació de material didàctic del sector nàutic. El director general, va apuntar que tots els projectes que té el Clúster en marxa, se seguiran treballant amb les principals institucions que donen suport al Clúster, i amb la voluntat de fer més partícips als socis de l’entitat. Així mateix, Serra, va apuntar que des de la junta directiva i l’equip de comunicació del Clúster Nàutic, s'està treballant intensament en el programa de les primeres jornades sobre nàutica i economia blava, que volen ser un punt d’inflexió en l’actual estratègia de l’entitat per tal de situar-se com el referent clau per la seva tranversabilitat i globalitat dels seus membres dins l’economia blava a la ciutat de Barcelona, área metropolitana i accions estrategiques concretes a Girona i Tarragona. Més enllà de l’estratègia i el pla d’acció, el director general, també va presentar el pressupost pel 2021, que va ser aprovat per la totalitat dels assistents.

Al darrer tram de l’Assemblea va tenir lloc la xerrada de Roc Fages, Director Executiu de Peninsula Corporate Innovation, que va exposar als assistents diversos consells sobre com aplicar mètodes d’innovació corporativa en les seves empreses. Fages va encoratjar als socis del clúster a perdre la por a innovar, a creure en projectes disruptius que promoguin la competitivitat i la felxibilitat i a treballar en línia amb l’agenda política europea, que aposta per projectes on els principals drivers siguin la sostenibilitat i la digitalització.

Finalment, el president Pepe García-Aubert va desitjar a tots els assistents un molt bon estiu i va posar-se a disposició de tots els socis per a qualsevol proposta, inquietud, dubte o aportació. Va cloure l’assemblea amb un missatge d’ànim per tots els socis i traslladant la idea que el sector nàutic ha de ser part activa de la recuperació econòmica que estem vivint.

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.