Open menu
12-07-2021

El Port Olímpic, l’epicentre de l’economia blava.

Es col·locaran 2000 blocs de 25 tones, que milloraran la seguretat del port reduint l’ultrapassament durant els temporals. Alguns blocs s'han naturalitzat per recuperar la biodiversitat del litoral barceloní amb la colonització de diversos organismes.

El Port Olímpic de Barcelona, soci del Barcelona Clúster Nàutic, es troba immers en un procés de transformació amb l’objectiu d’esdevenir un espai de referència de ciutat dedicat a la divulgació marina, la nàutica, els esports nàutics, l’economia blava i la restauració.

Al Clúster Nàutic, celebrem aquesta transformació i aquest nou impuls del Port Olímpic, i farem costat a totes les iniciatives que apostin per un desenvolupament econòmic que tingui en compte la preservació de l’entorn on hi desenvolupen les seves activitats.

D’entre les diverses actuacions que s’estan duent a terme al Port Olímpic, en volem destacar les obres marines. La part marítima del port havia patit un cert deteriorament amb els temporals de llevant dels darrers anys, i els quatre dics submergits presentaven una salut delicada. Això doncs, s’ha apostat per reforçar la zona amb un nou dic revestit amb 2.000 blocs de formigó de 25 tones cadascun.

A més, aquesta actuació ha permès la unió entre el Port Olímpic i al Zoo de Barcelona amb la finalitat d’iniciar un projecte de renaturalització del litoral, que contempla l’ambientalització dels dics submergits del port per afavorir el bioma marí i millorar la integració ambiental del Dic de Recer. Aquest projecte específic té com a objectiu fomentar l’increment de la diversitat biològica de la zona, la potenciació de sistemes naturals més productius i la sensibilització de la ciutadania en la conservació del medi marí, emmirallant-se en el Parc dels Esculls del litoral de llevant de Barcelona.

Com a referent de l’economia blava a la ciutat de Barcelona, des del Clúster Nàutic estem a plena disposició dels nostres socis per tal d’impulsar i recolzar totes aquelles iniciatives que reforcin la importància dels mars i els oceans com a motors de l’economia pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement.

NOTÍCIES

08-09-2021

La mar t’espera: torna el gran esdeveniment social de la comunitat de la mar.

Amb més il·lusió i energia que mai, torna el Saló Nàutic de Barcelona, per oferir noves experiències a la comunitat de la mar. Del 12 al 17 d’octubre del 2021,…[+]

03-09-2021

La segona convocatòria de vals GALATEA obre el 22 de setembre.

Galatea té com a objectiu donar suport a projectes d’alt impacte liderats per pimes a través de serveis prestats pels clúster participants i/o mitjançant un sistema de vals que permetrà…[+]

06-08-2021

La vela segueix sumant medalles a Tòquio 2020.

Un any després de la seva cancel·lació per la Covid-19, han tingut lloc els Jocs Olímpics de Tòquio 2020. La vela, en les seves múltiples categories, sempre ha estat lluitant…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.