Open menu
23-04-2021

Feliç Diada de Sant Jordi 2021!

La Diada de Sant Jordi és una tradició molt arrelada a Catalunya, els llibres i les roses són els principals protagonistes d’una jornada on la paraula estimar pren més força que mai. Des del Barcelona Clúster Nàutic volem desitjar-vos a tots una molt bona Diada de Sant Jordi, i a més volem fer-vos algunes recomanacions literàries per fomentar el respecte i l’estima cap al mar. El compromís del Barcelona Clúster Nàutic ens porta a unir esforços per fer de l’Economia Blava una realitat.

La Diada de Sant Jordi és una tradició molt arrelada a Catalunya, els llibres i les roses són els principals protagonistes d’una jornada on la paraula estimar pren més força que mai. Des del Barcelona Clúster Nàutic volem desitjar-vos a tots una molt bona Diada de Sant Jordi, i a més volem fer-vos algunes recomanacions literàries per fomentar el respecte i l’estima cap al mar.

El compromís del Barcelona Clúster Nàutic ens porta a unir esforços per fer de l’Economia Blava una realitat.

Treballem incansablement amb projectes que garanteixin unes baixes emissions, que apostin per un consum responsable del plàstic, que implementin pràctiques de pesca responsable, defensem un sector industrial amb instal·lacions sostenible en el marc de l’economia circular, i sobretot, estarem al costat de tots aquells projectes que regenerin vida al mar.

Per tot això aquest Sant Jordi, des del Barcelona Clúster Nàutic us fem les següents propostes literàries:

 

1. The Blue Economy: 10 Years, 100 Innovations, 100 Milion Jobs. Gunter A. Pauli (2010)

Ressenya. L’economia blava va començar com un projecte per trobar 100 de les millors tecnologies inspirades en la natura que poguessin afectar les economies del món, alhora que proporcionessin de manera sostenible les necessitats humanes bàsiques: aigua potable, menjar, llocs de treball i refugi habitable. A partir de 2.231 articles de revisió per parells, el Dr. Pauli i el seu equip van trobar 340 innovacions que podrien agrupar-se en sistemes que funcionin com ho fan els ecosistemes.

 

2. Beyond the Blue Economy: Creative Industries and sustainable Development in Small Islands Developing States. Peter Rudge (2021)

Ressenya. Aquest llibre defensa un enfocament més ampli del creixement sostenible als petits estats insulars en desenvolupament. Petits estats insulars com els del Carib, l’oceà Índic i el Pacífic Sud s’enfronten a amenaces significatives i creixents derivades del canvi climàtic, l’increment de la volatilitat política i social i les tendències globals en tecnologia i turisme en ràpida evolució.

 

3. Rethinking the Oceans: Towards the Blue Economy. James Alix Michel (2017)

Ressenya. El món ha arribat a una cruïlla de camins. A finals d’aquest segle s’espera que la població total superi els deu mil milions, però l’àrea de terreny per donar-hi suport és finita. De fet, amb el canvi climàtic, es perdran algunes de les zones terrestres més valuoses, en gran part com a conseqüència de l’augment del nivell del mar. Per mantenir la vida a la terra, cal trobar noves maneres de cultivar aliments, generar energia i conservar l’entorn del qual depèn el nostre futur.

 

4. El mar que més m’estimo. Laia Berloso i Clarà

Ressenya. Un llibre destinat més petits de la casa. L'àlbum perfecte per comprendre la importància de cuidar els nostres mars de l'amenaça dels plàstics. L’estima cap al mar s’ha de difondre des de ben petits.

“Quan en Biel es capbussa al mar, descobreix que alguna cosa no va bé: l'aigua és bruta i hi ha plàstics i deixalles per tot arreu... Això no pot ser. HA DE SALVAR EL MAR costi el que costi. CUIDAR EL PLANETA ÉS IMPORTANT.”

El final del llibre inclou informació sobre els plàstics i consells per deixar de consumir-ne.

NOTÍCIES

16-09-2022

Barcelona Clúster Nàutic col·labora amb BlueUp, el primer programa d’emprenedoria per a projectes d’Economia Blava.

El programa de Barcelona Activa BlueUp té per objectiu donar suport a la creació i creixement d’empreses que formen part del sector de l’Economia Blava de la ciutat: el sector…[+]

22-07-2022

El Barcelona Clúster Nàutic ajudarà als seus socis a accedir als Fons Next Generation.

A principis d'any, des del Barcelona Clúster Nàutic es va veure l'oportunitat de poder accedir a les convocatòries d'ajudes a través dels fons NextGeneration via el Ministeri d'Indústria, Comerç i…[+]

18-07-2022

Primera jornada de treball del projecte NAUT-EC: anàlisi del potencial de circularitat a les empreses del sector nàutic.

El Barcelona Clúster Nàutic i el TecnoCampus de Mataró (UPC) han celebrat la primera sessió de treball del projecte NAU-TEC amb els socis del Clúster. Aquesta primera jornada ha servit…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.