Open menu
29-03-2021

WEBINAR: Avantatges i oportunitats dels Fons Europeus i la tecnologia.

Dijous passat, dia 25 de març a les 10.00h ha tingut lloc el webinar organitzat per la consultora KPMG i el Barcelona Clúster Nàutic. La jornada ha servit per debatre i conèixer amb profunditat dos aspectes d’actualitat que són d’interès pels socis del Clúster: els Fons Europeus i la tecnologia.

Dijous passat, dia 25 de març a les 10.00h ha tingut lloc el webinar organitzat per la consultora KPMG i el Barcelona Clúster Nàutic. La jornada ha servit per debatre i conèixer amb profunditat dos aspectes d’actualitat que són d’interès pels socis del Clúster: els Fons Europeus i la tecnologia.

Més d’una vintena de socis han participat d’aquesta jornada telemàtica que ha comptat amb la introducció del CEO del Clúster, Andor Serra. En la seva intervenció ha traslladat que les empreses associades al Clúster Nàutic porten molts anys treballant perquè aquest estigui preparat per ser un referent i un hub d’Economia Blava. Ha fet èmfasi en què cal treballar projectes amb visió de zero emissions, que fomentin l’economia circular i millorin els residus. Serra ha apuntat que el Clúster “ha de ser un espai on poder dissenyar i treballar projectes innovadors que veritablement transformin el nostre entorn”. Ha afirmat també que des del Clúster “treballarem alternatives per sortir de la crisi que ens ha portat la pandèmia i que una via per a fer-ho son els Fons Europeus. Es per això que valorem molt aquesta aliança estratègica amb KPMG: volem assistir als socis en el camí de la innovació tecnològica i la reactivació econòmica. La tecnologia ha de poder fer mes sostenibles i exitosos els nostres projectes.”

 

La sessió ha continuat amb la intervenció dels quatre ponents de l’equip de KPMG que han dibuixat un futur esperançador per l’Economia Blava. D’ella han destacat el seu gran potencial per la capacitat transformadora, real, de tots els projectes i sectors que la integren. A més a més, han destacat la necessitat que el sector estigui a punt per poder participar de tots els ajuts públics que es presentaran en els propers dies. Aquests, aniran centrats, en gran part, en la innovació tecnològica.

 

Jordi Oliver, responsable del sector públic a KPMG, ha destacat que per poder participar en els fons NEXT GENERATION, cal que les empreses i els socis del Clúster estiguin a punt. “Calen projectes reals, sòlids i viables, ja que tothom està preparat per presentar-se a aquestes ajudes, i cal presentar projectes de nivell per poder-hi optar”. També ha apuntat que “aquest ajuts i l’Economia blava coincideixen en l’objectiu de fer projectes en xarxa, en col·laboració entre diferents agents i regions. I el Clúster és un bon espai per trobar aquestes sinergies entre projectes i territoris”.

 

Segons, Jean Luc Lardy, enginyer i coordinador de l’equip de fiscalitat de KPMG, “malgrat no tenir un calendari fixat, és important tenir els projectes ben definits i els plans de negoci treballats, ja que les oportunitats poden sorgir en qualsevol moment.” D’altra banda, el mateix Jean Luc Lardy, ha convidat als socis del Clúster a treballar en “projectes que tinguin un impacte real en la societat. Han de ser projectes finalistes, amb capacitat per competir i transformar creant ocupació, enfortint la digitalització o reforçant la sostenibilitat”.

 

Per la seva banda, Joaquim Martínez, Director Consulting Corporates, Strategy & Transformation KPMG, ha destacat que els projectes relacionats amb la transformació digital i Ports 4.0 són susceptibles de rebre molts ajuts per part de les institucions. Ha fet balanç de la primera línia que ja es van atorgar i ha encoratjat els socis a pensar amb més idees per poder desenvolupar en el marc dels ports. “Aquest ajuts, que ara en sortirà una segona convocatòria, van enfocats a idees i projectes pel sector logístic portuari, entès en un sentit ampli”, ha explicat..

 

Per cloure aquest webinar, Axel Hernandez, Director Technology Enablement KPMG, ha fet un símil amb el sector nàutic, tot indicant que el webinar d’avui ha de servir com la senyal d’avís i la bandera d’atenció abans de la sortida d’una regata per a totes aquelles empreses i socis del Clúster que vulguin presentar projectes als Fons Europeus. Així, per Hernandez, “la tecnologia és un element clau per poder-se beneficiar dels fons Next Generation i KPMG us pot ajudar en el camí per aplicar aquesta tecnologia als vostres projectes.”

NOTÍCIES

03-12-2021

La Junta Directiva tanca l’any amb una valoració positiva.

Aquest dijous 2 de desembre, la Junta Directiva del Barcelona Clúster Nàutic va celebrar la darrera reunió de l’any enfocada a fer seguiment i balanç del desenvolupament de l’activitat de…[+]

25-11-2021

El Port de Barcelona organitza una sessió informativa per la segona convocatòria d’Idees i Projectes Comercials de Ports 4.0

Amb l’objectiu d’informar sobre la segona convocatòria i donar suport al màxim de projectes i idees presentades, el Port de Barcelona va realitzar dimecres 24 de novembre, una jornada informativa…[+]

17-11-2021

Primera acció del programa de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus de Mataró i el Barcelona Clúster Nàutic.

L’acord de col·laboració entre la Càtedra en Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus i el Barcelona Clúster Nàutic té com a objectiu establir nexes d’unió entre economia circular i economia…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.