Open menu
22-01-2021

El Barcelona Clúster Nàutic es reestructura per afrontar els nous reptes

L’Associació Barcelona Clúster Nàutic enceta l’any 2021 amb una sèrie de canvis estructurals, ideats per tal de poder afrontar amb èxit els nous reptes que es plantegen, derivats de l’era post Covid-19, així com les noves oportunitats que s’obren, en relació especialment a l’economia blava, l’economia circular, i la innovació i la indústria 4.0. Així, Pepe García-Aubert com a nou president no executiu i Andor Serra com a nou director general substitueixen Toni Tió al capdavant de l’entitat.

Toni Tió, president executiu del Barcelona Clúster Nàutic des de la seva fundació, ha proposat canvis en l’estructura directiva per reforçar el projecte del Clúster i permetre donar impuls als nous projectes. “Després de quasi vuit anys al capdavant de l’entitat, és el moment de donar pas a un nou equip, que doni resposta als nous reptes que es plantegen. Vull agrair a totes les empreses, institucions i entitats el seu suport en aquesta etapa, m’ho han posat tot molt fàcil”, ha explicat.

La junta directiva del Clúster Nàutic agraeix a Toni Tió la increïble tasca que ha portat a terme al front de l’associació, i que l’han col·locada com a model de referència a nivell internacional. En aquesta primera etapa, el Clúster ha aconseguit posicionar el sector nàutic com a motor econòmic de la ciutat i l’àrea metropolitana, donar valor al teixit industrial i potenciar les polítiques de sostenibilitat. Toni Tió seguirà com a membre de la junta directiva.

Pepe García-Aubert, president i CEO de MB92 Barcelona, assumeix les funcions de la presidència no executiva. Com a impulsor del Clúster en el moment de la seva fundació i encarregat de l’empresa líder mundial en refit nàutic, la junta directiva ha considerat natural aquest nomenament, des de la posició de vicepresidència que ocupava fins ara.

Per a les funcions executives, s’incorpora com a director general Andor Serra, promotor del Clúster en els seus inicis, figura molt vinculada al sector i amb un ampli coneixement en lideratge i gestió de projectes.

“La revolució que s’està produint al sector nàutic és palpable dia a dia -ha declarat Pepe García-Aubert-, i amb aquests canvis reforcem el projecte per tal de consolidar el nostre lideratge a nivell internacional i ajudar les empreses a fer front a la crisi post Covid 19 amb innovació, noves tecnologies, indústria 4.0 i sostenibilitat, en base als pilars de l’economia blava i l’economia circular”.

El nou director general ha anunciat que “des del Clúster es treballarà amb una visió oberta,  internacional, per sumar les empreses als projectes de manera transversal, guiant el sector a través dels reptes que es plantegen, convertint-los en oportunitats de creixement”. A més, “centrarem el focus per aconseguir resultats i posarem èmfasi en la recerca, col·laborant amb els centres d’investigació i les universitats”, ha afegit Andor Serra.

En les properes setmanes el nou equip del Barcelona Clúster Nàutic concretarà el seu pla de desenvolupament per tal de fer front a la situació post Covid-19 i elaborarà un pla d’acció de suport a les empreses del sector. El Clúster afronta la nova etapa amb quasi 80 empreses associades, un actiu que demostra la importància del sector a Barcelona i l’àrea metropolitana.

L’Associació Barcelona Clúster Nàutic va ser fundada l’any 2013 per impulsar la competitivitat del sector nàutic de la ciutat i l’àrea metropolitana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Port de Barcelona i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.

NOTÍCIES

23-06-2022

L’Assemblea del Barcelona Clúster Nàutic ha acordat aquesta setmana nomenar Marcelo Penna nou president de l’entitat.

Penna és soci fundador del Clúster, arquitecte naval i constructor des del 1984. S’ha especialitzat en la innovació i el disseny de vaixells de propulsió elèctrica i electrificació de flotes.

13-06-2022

Entrevista a Jordi Puig nou president del RCNB

Jordi Puig Alsina (Barcelona, ​​1970) és el nou president del Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB). La seva relació amb el mar i la nàutica forma part de la seva…[+]

31-05-2022

El Barcelona Clúster Nàutic suma esforços amb el programa SWITCHMED, el projecte modular Med BlueFASMA i la comunitat MED BLUE GROWTH per fomentar l’Economia Circular al Mediterrani.

El passat dia 10 de maig, els tres projectes de cooperació de la mediterrània van organitzar a Barcelona un event híbrid per promoure i identificar reptes de l’economia circular, un…[+]

Barcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic

Utilitzem cookies per a oferir un servei de gran utilitat i avaluar el rendiment del mateix amb la finalitat de millorar la teva experiència com a usuari. En fer clic a “Acceptar i continuar navegant”, acceptes l'ús de totes les cookies. Si desitges més informació fent clic en “Més informació”, consulta la nostra política de privacitat.