Open menu
21-12-2020

La innovació, clau del futur del sector nàutic

CIT UPC i el Barcelona Clúster Nàutic han organitzat el webinar sectorial “La innovació i la tecnologia, claus del futur del sector nàutic”, en el qual s’han presentat les darreres tendències tecnològiques aplicades en l’àmbit de l’electrificació i les tecnologies avançades de producció.

Aquesta sessió s’emmarca en l’objectiu del Clúster d’ajudar a les empreses del sector a millorar la seva competitivat. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat un vincle estratègic amb la Universitat Politècnica de Catalunya, que permet possibilitats reals d’execució de projectes R+D+i. En aquesta col·laboració, la UPC posa a l’abast del teixit empresarial coneixement i capacitat de desenvolupament tecnològic diferencial per tal d’ajudar a les empreses a millorar el seu producte i els seus processos de fabricació.

Després de la benvinguda a càrrec de Toni Tió, president executiu del Barcelona Clúster Nàutic, seguidament Manuel José Lis, doctor en Enginyeria Industrial del Grup de Recerca Materials Polimèrics i Química Tèxtil (POLQUITEX) de la UPC, s’ha centrat en l’ús de nous materials respectuosos amb el medi ambient i que inclouen sistemes antimicrobians, antiolors, antifongs i self-cleaning. Una solució desenvolupada darrerament en aquest sentit són les microcàpsules de principis actius d’alliberació controlada, que són aplicables a la superfície exterior de qualsevol material, com tèxtil, fusta i fibra de vidri per als vaixells.

A continuació, Daniel Montesinos, director del Grup de Recerca CITCEA UPC, ha parlat sobre les oportunitats que l’electrificació dels vaixells ofereix, així com la manera de treure el màxim rendiment d’una bateria en un vaixell. Montesinos ha fet èmfasi en què l’electrificació de la mobilitat és una oportunitat d’or per a la integració de les energies renovables i ha apostat per bateries elèctriques que es carreguen i descarreguen en funció de les necessitats energètiques de la xarxa.

El webinar, que ha comptat amb més de 40 persones participants, ha servit per posar en valor el lideratge de la tecnologia catalana en molts camps de recerca, una finestra que els socis del Barcelona Clúster Nàutic tenen l’oportunitat d’aprofitar mitjançant l’acord de col·laboració del Clúster amb CIT UPC.

Pots visionar el vídeo de la sessió enregistrada aquí.
 

NOTÍCIES

22-01-2021

El Barcelona Clúster Nàutic es reestructura per afrontar els nous reptes

L’Associació Barcelona Clúster Nàutic enceta l’any 2021 amb una sèrie de canvis estructurals, ideats per tal de poder afrontar amb èxit els nous reptes que es plantegen, derivats de l’era…[+]

21-12-2020

La innovació, clau del futur del sector nàutic

CIT UPC i el Barcelona Clúster Nàutic han organitzat el webinar sectorial “La innovació i la tecnologia, claus del futur del sector nàutic”, en el qual s’han presentat les darreres…[+]

13-11-2020

Solucions innovadores per al règim fiscal del xàrter

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat el webinar "Europeanizing the yachting tax regime", que ha tingut com a ponents a Yamandú Rodríguez Caorsi, advocat especialista en fiscalitat nàutica (NautaLegal), i…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic