Open menu
02-03-2020

Exitosa jornada de connexió universitat-empresa

La “Jornada de connexió universitat-empresa al sector nàutic” que ha tingut lloc a la Facultat de Nàutica de Barcelona, sota l’organització del Barcelona Clúster Nàutic i la mateixa FNB, ha estat un èxit de convocatòria, amb la participació d’una vintena d’empreses i un centenar d’estudiants, entusiasmats amb la possibilitat de començar a traçar la seva carrera professional.

La sessió s’ha dirigit a identificar les necessitats i expectatives de les empreses i els estudiants de nàutica, i a enfortir la col·laboració en aquest sentit entre ambdós grups per mitjà de la valoració dels continguts i les competències dels estudis de l’FNB.

En la introducció de la jornada, la vicedegana de Planificació Estratègica i Qualitat de l’FNB, Rosa M. Fernández, ha explicat que “aquesta sessió forma part del Pla Estratègic de la Facultat de Nàutica de Barcelona, en què col·labora el Clúster, i que té com a un dels objectius enfortir els lligams entre estudiants i empreses”.

El professor Santiago Ordás ha detallat els estudis de la Facultat, que permeten accedir a professions regulades: pilot/capità de la marina mercant, oficial/cap de màquines de la marina mercant i enginyer tècnic naval o naval i oceànic, i també a professions marítimes no regulades però que requereixen d’aquests coneixements, com a pràctic de port, director de port esportiu, consignatari i capità marítim, entre d’altres, així com altres de l’àmbit tecnològic i industrial, com a manteniment, energies renovables i ensenyament.

El president del Barcelona Clúster Nàutic, Toni Tió, ha destacat que el sector de les embarcacions de gran eslora, que a Barcelona ha experimentat un important creixement en els últims anys gràcies a l’acció d’un Clúster que ha col·locat la ciutat en el mapa del yachting internacional, ofereix moltes possibilitats de feina, especialment en el refit. A més d’aquesta àrea, ha indicat que també són importants la innovació i l’economia blava.

Quant a l’economia blava, des de Seastainable Ventures el seu director científic, Francesco Pititto, ha fet èmfasi en la necessitat de gestionar els recursos de la mar de forma sostenible, pensant en la viabilitat econòmica i en la sostenibilitat mediambiental.

A continuació ha intervingut Héctor Salvador, director de Triton Submarines EMEA, qui ha relatat com han aconseguit dissenyar i fabricar un submergible capaç de baixar als punts més profunds de tots els oceans, fins ara inexplorats.

“L’FNB ha experimentat un salt qualitatiu en els últims anys, i per això a MB92 tots els projects managers que tenim són ex alumnes de la Facultat, i això que com a empresa líder mundial en refit ens arriben perfils de tot el món. Però el millor ho tenim aquí, és la nostra cantera”, ha dit Carmen Sánchez, directora de Recursos Humans d’aquesta empresa.

Durant la sessió, els estudiants han pogut contactar directament amb les empreses participants i lliurar els seus CVs, gràcies a la celebració d’un taller de dinamització entre empreses i estudiants.

En la clausura de la jornada, el vicerector de Transferència de Coneixement i Innovació de la UPC, Jordi Berenguer, ha destacat la transversalitat com un dels valors fonamentals per als professionals del demà, en el qual des de la UPC s’hi està treballant, per poder connectar els coneixements de diversos camps.

AGENDA

08-10-2020

SUPERYACHT TECHNOLOGY CONFERENCE

Superyacht Technology Conference reunirà a Barcelona a les empreses líders en tecnologia, tant del sector nàutic com de fora.

12-10-2020

SALÓ NÀUTIC INTERNACIONAL DE BARCELONA

CANCEL·LAT

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona concentra tota l'oferta i totes les novetats de la nàutica esportiva i d'esbarjo. Embarcacions a motor i a vela, de…[+]

NOTÍCIES

24-07-2020

Assemblea online

L’assemblea general de socis del Barcelona Clúster Nàutic s’ha celebrat en format online amb molt bones dades de participació, una mica més d’un terç dels associats, els quals han aprovat…[+]

26-06-2020

Campanya #SentirElMar

El Barcelona Clúster Nàutic ha llançat la campanya #SentirElMar, per promocionar de cara a aquest estiu les vacances nàutiques.

22-06-2020

Entre el 30 i el 50% de caiguda d’activitat

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat la sessió online "Escoltem el sector", enfocada d'una banda a compartir informació sobre les expectatives de la temporada i per l'altra a posar sobre…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic