Open menu
13-02-2019

Sessió interclúster sobre materials avançats

Una vintena d’empreses associades o al Barcelona Clúster Nàutic o al Clúster de Materials Avançats ha participat a la sessió interclúster organitzada pels dos clústers, per tal de crear entre els dos sectors un diàleg i una transferència de coneixement que impulsi la innovació.

Dues empreses del Clúster Nàutic, Daevi i De Antonio Yachts, han presentat a les companyies que desenvolupen materials avançats les seves necessitats per millorar els seus productes.

Entre altres necessitats, Daevi ha explicat que busca convertir en ignífug la seva capa protectora MaxPro, que utilitzen els professionals del refit per protegir superfícies durant els treballs, i Nautiel li he ofert productes ignifugants en esprai que s’utilitzen per exemple a cortines i teixits del vaixell per tal de complir amb les normatives de seguretat. Alguna empresa de materials avançats li ha proposat utilitzar materials inorgànics amb propietat incombustible, i fins i tot s’ha plantejat el cartró tractat per substituir el plàstic per qüestions de sostenibilitat i economia circular.

De Antonio Yachts, per la seva banda, busca un gelcoat de color, durador davant els rajos UV i metal·litzat per aplicar directament al motllo dels vaixells que fabrica en fibra de vidre, i no haver de pintar-los. En aquest cas, s’han establert contactes interessants amb alguna empresa que pot ser proveïdora del material.

La reunió ha estat un èxit per la transferència de coneixement que s’ha aconseguit entre els dos sectors, per la qual cosa des del Clúster Nàutic s’intentarà organitzar sessions similars amb altres clústers d’interès.

AGENDA

28-09-2019

MONACO YACHT SHOW

Cada any a finals de setembre, el Principat de Mònaco acull la major reunió del món de superiots: el Monaco Yacht Show. Creat el 1991, el MYS és una ocasió…[+]

13-10-2019

SALÓ NÀUTIC INTERNACIONAL DE BARCELONA

El Saló Nàutic Internacional de Barcelona concentra tota l'oferta i totes les novetats de la nàutica esportiva i d'esbarjo. Embarcacions a motor i a vela, de pesca i de passeig,…[+]

21-11-2019

METS TRADE

És la fira d’equipament nàutic més gran del món, amb més de 1.200 expositors de 40 països.

NOTÍCIES

19-07-2019

Els socis del Clúster s’apunten als programes d’ajuts de la Cambra

Una trentena de membres del Barcelona Clúster Nàutic van assistir ahir a una sessió de presentació d’ajuts per a pimes per part de la Cambra de Comerç de Barcelona.

14-05-2019

Acció de lobby amb els partits polítics

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat avui a l’Institut de Nàutica de Barcelona un debat amb les candidatures a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona, sota el títol “Turisme, esport…[+]

07-05-2019

Celebrada l’assemblea de socis

El Barcelona Clúster Nàutic ha celebrat avui l'assemblea general de socis del primer semestre, en què han participat una trentena de membres de l'associació.

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic