Open menu
30-01-2018

El Clúster lidera el debat sobre formació i ocupació al sector nàutic

El Barcelona Clúster Nàutic ha celebrat avui la segona i última sessió de presentació de noves oportunitats laborals al sector nàutic, centrada en aquest cas en els perfils professionals de ports, marines i clubs nàutics.

A la xerrada, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Barcelona, han participat com a ponents Toni Tió, president del Barcelona Clúster Nàutic; Tomàs Gallart, president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET), i Carlos González, comodor del Reial Club Marítim de Barcelona.

L’objectiu d’aquesta sessió ha estat presentar a les institucions educatives i als centres de formació els perfils que necessiten els ports esportius i els clubs nàutics, de tal forma que puguin dissenyar els programes de formació adients per proveir el sector d’aquests professionals, amb la col·laboració del Barcelona Clúster Nàutic.

“Des del Barcelona Clúster Nàutic volem fomentar la formació en l’excel·lència, volem que els centres educatius formin professionals qualificats i preparats per a la demanda del sector, per tal de crear ocupació de qualitat”, ha explicat Tió.

A la crida del Clúster han acudit Fundació BCN FP, Institut de Nàutica de Barcelona, Fundació Èxit, Barceloneta Proa a la Mar, Consultoria U-Trans, Escola de Capacitació Nauticopesquera, Escola Port-Formación Profesional del Mar, Institut Eduard Fontserre i Associació Joves per la Mar.

La sessió ha posat de manifest els nous perfils que es necessiten als ports, per exemple en atenció al client i en marineria, i en els clubs nàutics, en concret en relació a la coordinació i gestió d’activitats nàutiques (vela, rem, etc.).

A més, l’activitat ha servit per generar un interessant debat sobre la necessitat de què l’empresa participi activament en la formació dels nous perfils, a través de programes de formació professional dual.

AGENDA

04-08-2018

COPA DEL REI MAPFRE

La Copa del Rei Mapfre arriba a la seva 37a edició consolidada com una de les millors regates de creuers de la Mediterrània. Organitzada pel Reial Club Nàutic de Palma,…[+]

16-09-2018

YACHTING FESTIVAL CANNES

Cada any el Yachting Festival de Cannes acull els principals actors de la indústria de la navegació a vela. Els expositors, visitants, els propietaris i els futurs compradors es reuneixen…[+]

29-09-2018

MONACO YACHT SHOW

Cada any a finals de setembre, el Principat de Mònaco acull la major reunió del món de superiots: el Monaco Yacht Show. Creat el 1991, el MYS és una ocasió…[+]

NOTÍCIES

17-07-2018

Balanç del primer semestre

El Barcelona Clúster Nàutic ha celebrat avui reunió de la seva junta directiva, per fer balanç del primer semestre de l'any.

06-07-2018

Activitat de formació a Barcelona del projecte europeu BLUES

El Barcelona Clúster Nàutic ha organitzat aquesta setmana a Barcelona una activitat de formació per als socis que participen en el projecte europeu BLUES – Blue Growth connects European Seas,…[+]

06-06-2018

22 embarcacions històriques, al Maresmar

El festival marítim Maresmar-Trobada de Centenaris 2018, que se celebrarà del 8 al 10 de juny a Arenys de Mar (Barcelona), comptarà amb la participació de 22 embarcacions històriques, 8…[+]

ACCÉS A L'ÀREA PRIVADA

CONTACTE

info@barcelonaclusternautic.com

BORSA DE TREBALL

CURSOS I FORMACIÓ

LINKS D'INTERÉSBarcelona Clúster Nàutic

AMB EL SUPORT DEL NOSTRE PATRONAT

Barcelona Clúster Nàutic